Kom i gang med VMware Skyline

Innlegget finner du også på Atea bloggen

Som konsulent jobber jeg med forskjellige kunder og måter å drifte et VMware miljø på. Mye er likt, men ingen er like. Jeg opplever at mange er flinke til å holde miljøet oppdatert og vedlikeholdt, andre mindre flinke. Dersom du ikke jobber med VMware sine løsninger til daglig blir det fort en utfordring å holde oversikt over nye versjoner, beste praksis og sårbarheter. For å hjelpe på dette har VMware lansert Skyline. I slutten av 2018 ble det sluppet en oppdatert versjon som samtidig ble gjort tilgjengelig for norske kunder.

Hva er Skyline?

VMware Skyline ™ er en proaktiv støttetjeneste tilpasset VMware Global Support Services. VMware Skyline samler, aggregerer og analyserer produktdata, som proaktivt identifiserer potensielle problemer, og hjelper VMware Technical Support Engineers til å forbedre løsningstiden.

Hvilke verdi gir Skyline?

Selv om Skyline ikke nødvendigvis gir alle like mye verdi i dag vil jeg likevel anbefale å sette det opp. VMware planlegger nemlig å legge inn støtte for alle sine systemer i fremtiden. Og tiden det tar å sette opp og vedlikeholde er liten. Om den ikke skulle finne noe får man i hvert fall verifisert at «alt» er i orden. Se informasjonsvideo fra VMware under.

Hva trenger du for å sette opp Skyline?

  • Du trenger en aktiv VMware lisens med Production Support.
  • Installere Collector VM, en OVF med følgende spesifikasjoner: 2vCPU, 8GB Minne og 87.1GB Disk.
  • vCenter Server 6.0 eller nyere.
  • ESXi 6.0 eller nyere.
  • Tilgang ut på port 443 til vcsa.vmware.com og app-updates.vmware.com
Fra TilProtokollPort
Collector VMvcsa.vmware.com
app-updates.vmware.com
TCP/IP443

Hvilke VMware produkter er i dag støttet?

Skyline Advisor er en sky tjeneste og oppdateres fortløpende med nye features. Den har idag støtte for å vise proaktive funn for følgende produkter.

  • VMware vSphere
  • VMware NSX for vSphere
  • VMware vSAN
  • Horizon
  • vRealize Operations

Installasjon

Gå til https://skyline.vmware.com og logg inn med din VMware konto OBS! du må benytte kontoen som er knyttet til VMware lisensen. Om ditt firma ikke er registrert i VMware Cloud Services fra før får du beskjed om å opprette en organisasjon.

Når organisasjonen er opprettet blir du automatisk tatt videre til Skyline installasjonsveiledningen. Det første du må gjøre er å klikke på «Associate Support Entitlement» Om den feiler er du enten logget inn med feil konto eller mangler en aktiv production support avtale.

Følg instruksjonene gjennom steg 1 til 6. Du vil bli guidet gjennom installasjonen av Collector VM i ditt miljø og kobling mot Skyline Advisor.

Skyline Advisor Dashboard

Det tar ca 48timer fra Collector VM er ferdig konfigurert til Skyline Advisor har kvernet igjennom dataene og er klar til å presentere funnene for ditt miljø.

Skyline Dashboard

I denne videoen vises dashbordet som du får tilgang til når Skyline er satt opp og konfigurert.

vRealize Operations Management Pack for Skyline

Om du har vRealize Operations kan det være en ide å se på management pakken for Skyline

Linker til VMware sin dokumentasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *