Curve et kort «to rule them all»

Gå til Curve sin hjemmeside
Curve Mastercard

Det må være for godt til å være sant, det må være en bakside med dette kortet. Det var det første jeg tenkte når jeg ble introdusert til Curve. Jeg har tidligere fulgt med på både Coin og Plastc, men likevel så bestilte jeg. Etter å ha brukt kortet i noen uker er jeg fremdeles en bruker.

Om du skulle ønske å bestille et Curve kort kan du få 5£ (60kr ved dagens kurs) Inn på kortet ved å bruke denne linken https://www.curve.app/en/join#N2MOVAAN

Hva er Curve?

Curve er et fysisk MasterCard og en app, i appen kan du legge inn alle dine bankkort og velge til enhver tid hvilke som skal være koblet mot det fysiske Curve kortet. Om du hadde feil kort aktivt ved et kjøp kan du enkelt via appen flytte kjøpet til et annet kort innen 14 dager. Det er kult!

For mer informasjon om hvordan kortet virker sjekk ut Curve sine nettsider, Wikipedia eller i dette blogginnlegget til Martin Koksrud Bekkelund.

Hva jeg har testet og erfart

Det har lenge vært mitt mål å bli kvitt lommebok og alle ting i den, du kan lese om det her -> Er det mulig å erstatte lommeboken med teknologi?

Kan Curve gjøre det mulig og gå ned til kun 1 kort, eller kanskje helt til 0?
Svaret er Tja, det kommer an på. Under har jeg listet opp de utfordringene jeg har truffet på ved bruk av kortet og hvordan man kan løse dem.

Trumf

Dette har jeg testet selv og kan meddele at man ikke får Trumf bonus ved bruk av Curve selv om du har registrert bankkontoen din hos Trumf. Men du kan bruke Trumf kortet i forbindelse med kjøpet i butikken. Da vil du få Trumf bonusen som normalt. Dette er både tungvindt og upraktisk, men du går i hvert fall ikke glipp av rabatten. At butikkene ofte ikke støtter å lese medlemskortet fra mobilen gjør det heller ikke noe bedre.

Utfordring: Man får ikke bonus ved bruk av Curve.
Løsning: Bruk trumf kortet i tillegg til Curve enten fysisk eller via Stocard.

Æ

Hos Rema 1000 kan man legge inn både bankkonto og kortnummer. Legger du inn Curve Mastercard i Æ appen får du rabatt på lik linje som med andre kort

Status: Funker uten problemer

DNB MasterCard

Ifølge DNB sine sider så får man ikke DNB rabatter ved bruk av Curve.

Generelle unntak til rabattene:
gjelder ikke for varer som allerede er i bestilling, kjøp av gavekort, i kombinasjon med andre rabattavtaler eller ved betaling med Curve-kort.

Status: Ingen løsning funnet.

Coop pay

Det er ikke mulig å legge til Curve i Coop Pay, men ser heller ikke det store behovet for det. Det er mulig å legge til flere kort i Coop Pay og hovedgrunnen min for å benytte Curve er jo for å slippe å ha med meg flere kort.

Status: Funker ikke, men er Ikke et behov.

Apple Pay

Curve I Apple Pay

Oppdatering: Jeg fikk i dag lagt inn Curve i Apple Pay! Det betyr at «alle» banker nå støtter Apple Pay via Curve! https://www.curve.app/en/f/apple-pay

Curve støttes av det meste med unntak av Apple Pay for øyeblikket. Når og om den støtten kommer på plass vil Curve blir helt fantastisk med tanke på at det da kan gi Apple Pay støtte til alle dem som har en bank som enda ikke har støtte.

Status: Håper på fremtidig støtte. Det funker!

Bank Norwegian

Status: Funker uten problemer

USBL

Har ikke fått testet dette enda, men man kan legge inn Curve kortet i USBL appen så det burde funke.

Status: Ikke testa enda

17 kommentarer til “Curve et kort «to rule them all»

 1. Robert Haug

  En liten nyansering når det gjelder Æ-appen til Rema 1000. Det funker fint når du tæpper med Curve-kortet, men det funker ikke når du tæpper med mobilen. Det funker likevel når du først scanner strekkoden i appen og deretter tæpper med mobilen.

  Svar
 2. Jørgen

  Jeg ser nå at coop mastercard gir kjøpeutbytte i form av 1,5% av handel på coop butikker. Veit noen om man legger til coop mastercard i curve app, får man da 1,5% kjøpeutbytte i en coop butikk hvis man hanler med curve kortet?

  Svar
 3. Karl Martin Brevik

  Tremger litt hjelp. Prøver å legge til Curve kortet mitt i google Pay, men får ikke validerings kode på sms. Noen som har en løsning?

  Svar
  1. Andreas Innleggsforfatter

   Har ikke Google Pay selv, men hadde problemet med Apple Pay da det ble lansert. Ringte Curve support og de fiksa det for meg ?

   Svar
  2. Kenneth wraalsen

   Byttet til samboers Tlf nummer i curve appen, validert, byttet så tilbake til mitt nummer, validert med sms og deretter kommer sms i google pay også. Funker som bare det nå. Ser ut som det er en feil i curve sine sms utsendelser (software etc) support kunne ikke hjelpe meg.

   Håper du får fiksa det. Mvh. Kennetj

   Svar
 4. Jan-Erik

  Hei, har DnB, og lurer, er det virkelig så enkelt som at jeg kan registere et Curve kort, ikke betale noen verdens ting for daglig dags bruken så lenge jeg ikke tar ut kontanter? Om jeg har et oppsett hvor jeg alt har lagret mitt vanlige kort med google så den autofyller det meste som er online belagte betalinger, ingen grunn til å bruke Curve. Right? Om det er kun for å få Apple Pay til å virke med DnB, inmgenting for meg å betale? eller er det feil? Er det faktisk et «MasterCard Credit Card»?

  Svar
  1. Andreas Innleggsforfatter

   Om du har DNB kan du legge DNB kortet inn i Curve og koble Curve MasterCard mot Google Pay. Sånn som med hvilke som helst annet kort. Koster ingen ting??(Jeg handler med Apple Pay og DNB vi Curve nesten hver dag)

   Svar
 5. Hans

  Jeg har lest at Curve-tjenesten er kostnadsfritt hvis man kun bruker den til vanlig betaling i butikken.
  Noen som vet årsaken rundt dette? Virker litt mistenksom at tjenesten er «gratis».

  Svar
  1. Andreas Innleggsforfatter

   Jeg kjenner ikke til detaljene rundt det, men er jo «gratis» å bruke alle andre kort i butikken også.

   Svar
 6. Sunniva

  Jeg får opp at banken (Jeg har DnB hvit kort debit) har blokkert kortet mitt fra å bli lagt til i Curve. Vet du om dette er noe nytt DNB har innført eller om dette er noe «personlig». ? Eventuelt hvordan jeg kan få fikset det?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *