Bygg organisasjonsstrukturen inn i vRealize Operations Manager

Hvor mange ganger har du ikke ønsket å kunne ta opp en oversikt der man kan se hvordan «alt» henger sammen? I vRealize Operations har man mulighet til å gjøre nettopp dette. Her får du en liten innføring i hvordan dette kan se ut.

Visualiser sammenhengen mellom komponenter, tjenester og organisasjonen

vRealize Operations Manager kommer med mange innebygde grupper, funksjoner og dashboards. En av disse funksjonene er «Custom Groups» ved å ta i bruk denne kan man gjenskape virksomhetens organisasjonsstruktur og koble denne mot resten av innholdet i vROps. Som overvåking av tjenester, hoster, virtuelle maskiner og mange andre komponenter! Ref bildet.

Oversikt på høyt nivå, med Selskap, avdeling og tjenester

Ta i bruk vRealize Operations i hele virksomheten

For de kundene som har vRealize Operations er det dessverre ofte kun intern IT drift som benytter vROps, og resten av virksomheten er uviten om mulighetene som ligger i løsningen. Dette er synd da vROps kan så mye mer.

Oversikten jeg har laget her er bare en av mange måter man kan benytte vROps for å gi resten av virksomheten bedre innsikt i relasjonene, fra deres tjeneste og nedover i infrastrukturen.

Virksomhets oversikt visualisert i vRealize Operations

Det man oppnår ved å gjøre dette er en klikkbar og dynamisk oversikt som viser hvordan alt henger sammen med mulighet for å gå inn på hver komponent og se på videre detaljer. Man kan også levere dette i form av dashboards, vise det på storskjerm eller sende det ut som weblinker osv.

Når man via løsningen går inn og ser på et objekt vil man kunne se hvilke grupper denne er medlem av og enkelt finne ut hvem som «eier» maskinen og hvilke tjeneste den tilhører. Om man i tillegg har tatt i bruk «Service Discovery» som vist på bildet vil man ha enda mer informasjon tilgjengelig i ett GUI.

vROps i «Custom Group» for visualisering av eierskap samt «Service Discovery»

Dette var en liten oversikt over hvordan man enkelt kan koble organisasjonsstrukturen sammen med innholdet i vRealize Operations Manager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *